Zlatá z MIPIM Awards míří poprvé v historii do Čech

Poprvé v historii zvítězil český projekt v prestižní developerské a architektonické soutěži MIPIM Awards v nejprestižnější kategorii kanceláří. Tato světová soutěž se  každoročně koná ve francouzském Cannes v rámci veletrhu MIPIM - největšího veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí v Evropě. Ekologická a moderní kancelářská budova Main Point Karlin získala prvenství mezi více než stovkou projektů ze 47 zemí světa a stala se tak nejlepší administrativní stavbou loňského roku.

„Ocenění je pro nás velkou motivací a potvrzením, že i u nás mohou vznikat projekty, které se svojí kvalitou řadí k absolutní světové špičce,“ uvedl ředitel a předseda představenstva  developerské společnosti PSJ INVEST Martin Jaroš.

Main Point Karlin získal již v minulém roce nejvyšší ocenění v rámci prestižní evropské realitní soutěže International Property Awards, pořádané ve spolupráci s Google, The New York Times a Bloomberg Television.

Main Point Karlin je udržitelná  a současně vysoce technologicky vybavená administrativní budova o pronajímatelné ploše 22 000 m2 s výraznou architekturou a vysokou technologickou úrovní. Mezi architektonické zajímavosti patří výrazné fasádní pilíře, které fungují jako slunolamy nebo chlazení budovy za pomocí říční vody. Velký důraz byl kladen také na kvalitu vnitřního prostředí. O komfortní větrání se stará moderní systém indukčních jednotek, které nevydávají žádný hluk. Budova nabízí velice prosvětlené kanceláře díky francouzským oknům na celou výšku podlaží.
Společnost PSJ INVEST má s udržitelnou výstavbou dlouholetou zkušenost. Poprvé se na poli udržitelných budov prezentovala ekologickou budovou Českého domu ve švédském Malmö.

Prohlédněte si prezentační video projektu:

Další informace:
PSJ INVEST, a.s.
Ing. Jakub Jirka, MSc
jakub.jirka@psjinvest.cz

Profil společnosti PSJ INVEST, a.s.
Developerem projektu Main Point Karlin je společnost PSJ INVEST, a.s., která působí na českém trhu šestnáct let. Máme za sebou řadu úspěšných realizací developerských projektů. Naše portfolio čítá přes 181.000 m2administrativních a obchodních center, také komerčních center a průmyslových parků či bytových domů a rezidenčních areálů. K nejznámějším dokončeným projektům patří: obchodně zábavní centrum City Park Jihlava: www.cityparkjihlava.cz / prestižní administrativní komplex BB Centrum v Praze 4 Michli / administrativní centrum Dvorana v Praze / rezidenční areál Majdalenky v Brně / bytový komplex Zelená louka v Brně / bytové domy Pavlovova v Jihlavě / skladový a výrobní areál BMT v Brně.