V PÁTEK 24 ŘÍJNA 2008 ZMIZÍ NEJVĚTŠÍ BÍLÉ MÍSTO NA MAPĚ SHOPPING CENTER ČESKÉ REPUBLIKY

Bude tím završeno čtyřleté úsilí investora projektu společnosti CEI Building a developera a generálního dodavatele stavby společnosti PSJ INVEST.

Do projektu jsme vstoupili v prosinci 2004, za půl roku jsme lokalitu majetkově zastabilizovali a zdemolovali ruiny staré továrny zamořené ekologickými odpady a hrozící sesutím. Vlastní stavba byla zahájena v květnu 2007 a centrum se pro veřejnost otevírá 24 října 2008, tj za 4 roky!
Stavba technologicky složitá, má komplikované založení, je na dně údolí před historickými hradbami města, kde ve středověku fungovali koželuhové. Stavba má čtyři úplná podlaží a ustupující podlaží kina, spodní dvě patra na dně údolí jsou garážová stání, další dvě podlaží obchodní plochy z nichž pouze horní vyčnívá nad hranu údolí. Ojedinělá fasáda připomínající čárkový kód je spolu s rozsáhlým použitím zeleně charakteristickým prvkem.

„Věnovali jsme velkou pozornost přípravě koncepce projektu, promyšlení celé filozofie. Tu jsme pak cílevědomě a v některých případech opakovaně prezentovali nájemcům. Výsledkem je zcela ojedinělý tennant mix v městech do 100 000 obyvatel. Centrum jsme zcela pronajali za asi 15 měsíců od zahájení prvních jednání.“ říká o pronajímání centra Martin Jaroš, předseda představenstva developera projektu.

Stručná sumarizace projektu
Více než 26.000 m2 obchodní plochy,114 obchodních jednotek, celosortimentní hypermarket multikino 4 sály s 501 místy k sezení, počet parkovacích míst v objektu je cca 850, 5 jednotek rychlého občerstvení s posezením, 5 kaváren, restaurace, dětský koutek, ZOO koutek, prostor pro pořádání zábavních a presentačních akcí.

Provozování objektu převzala renomovaná společnost EMCM s rozsáhlými zkušenostmi při správě obchodních a zábavních center u nás i v zahraničí.

Velká pozornost byla a bude věnována rozsáhlým marketingovým aktivitám. Cílem je, aby centrum žilo a stalo se obohacením života a nabízených možností na Vysočině. Marketingový plán je zpracován na tento i příští rok.

Investor zrealizoval v prostoru centra, jako vytržení z obvyklých aktivit obchodního centra a prezentaci nehmotných nekomerčních hodnot, naprosto unikátní vodní fontánu. Zavěšený systém transparentních membrán z folie Barisol zadržujících vodu v různých výškových úrovních působí jako vodní nekonečný sloup s podhladinovými efekty. Neopakovaný efekt v každém momentu. Fantastický průnik fyzikálních vlastností vody a slunečního záření s elastičností a pnutím barrisolové folie. Autorem je arch. Ivan Kroupa, profesor na Vysoké škole Umělecko-průmyslové v Praze a držitel ceny Berlínské akademie umění Berliner Kunstpreis, Förderungspreis Baukunst.

Klíčová data

Vstup CEI Building do projektu prosinec 2004
Zahájení demolice podzim 2006
Zahájení vlastní stavby květen 2007
Otevření 24.10.2008

Klíčoví nájemci:

C & A /podlaží +1, jednotka 4.38
Oblečení pro celou rodinu za příjemné ceny. Dámská, pánská a dětská kolekce, XL móda pro plnoštíhlé, těhotenská móda, prádlo, doplňky a trendy značka CLOCKHOUSE pro mladé.
MARKS & SPENCER /podlaží -1 a +1, jednotky 3.15, 4.30
Dámská a pánská móda – neformální volnočasové oblečení i prémiové elegantní řady. Chybět nebude ani spodní a noční prádlo.
NEW YORKER /podlaží +1, jednotka 4.43
Mladá móda – džínsy, sportovní a streetwear oblečení, doplňky a spodní prádlo. Kolekce jsou prezentovány s jasnými módními akcenty a vyznačují se aktuálností.
HERVIS /podlaží -1, jednotka 3.22
Síť sportovních obchodů s výzbrojí a výstrojí pro mnoho druhů aktivit jako běh, jízda na kole, outdoor a trekking, tenis a squash, fitness, plavání, lyžování a snowboarding.
DATART /podlaží -1, jednotka 3.25
Přední maloobchodní prodejce spotřební elektroniky. V prodejně najdete zejména domácí spotřebiče, audio, video, PC a telekomunikační techniku včetně příslušenství.
INTERSPAR /podlaží -1, jednotka 3.110
Neobyčejně široký sortiment potravinářského i nepotravinářského zboží. Určitě oceníte čerstvost a kvalitu sortimentu stejně jako výhodné akční ceny.
CINESTAR /podlaží +2 a +3, jednotky 5.10, 6.10
Multikino se čtyřmi klimatizovanými kinosály a 501 pohodlnými místy k sezení. Moderní promítací systémy, špičkový obraz, digitální ozvučení.

Nájemci, kteří jsou zcela novými na trhu v ČR

CECIL /podlaží +1, jednotka 4.38
Je jednou z vůdčích značek na trhu ženské módy. Sportovněji laděné oblečení se vyznačuje vysoce kvalitními materiály a širokou velikostní nabídkou. Věk není omezen.
JENNYFER /podlaží +1. Jednotka 4.67
Jedna z nejpopulárnějších francouzských dívčích a dámských módních značek. Je určena pro moderní, aktivní mladou dívku či ženu.
L´OFFICINA DELLA MODA /podlaží +1, jednotka 4.5
Italská módní značka určená pro ženy, které se chtějí oblékat elegantně a cítit se ve večerních šatech i v pracovních kostýmech pohodlně. Velmi kvalitní materiály a moderní střihy.
PUNTANELA FASHION /podlaží +1, jednotka 4.44
Puntanela fashion patří do rodiny světových prodejců exkluzivní světové módy pro děti a náctileté. Originalita se vyplatí.
SASSA /podlaží -1, jednotka 3.36
Široký sortiment dámského spodního prádla německého výrobce. Fashion modely pro mladé, řada Selection ve velkých velikostech. Basic modely pro každodenní nošení. Věk není omezen.

Program VIP a první tří dnů po otevření centra

City Park zahajuje nabitým programem a velkou zahajovací show plnou hudebních vystoupení, módou a soutěžemi na několika pódiích.
Ještě než otevře City Park své brány nakupujícím, proběhne zde otevírací VIP večírek pro 1000 lidí. Přítomnost budoucích návštěvníků City Parku z řad posluchačů rádia Vysočina - výherců soutěže je specialitou tohoto večírku. A to samozřejmě včetně excelentního programu a perfektního cateringu pro večerní raut v podání Jihlavského hotelu Gustav Mahler, přítomnosti významných osobností a celebrit z Vysočiny a celé republiky.
Z programu uveďme například úvodní intro chůdařů a akrobatů zavěšených na šálách. V potemnělém centru s vypnutými světly následuje laser-show, která bude gradovat rozsvícením celé pasáže.
Večerem provází Iva Kubelková a uvádí řadu zajímavých vystoupení jako jsou Arco diva a zejména pak designérská performance Liběny Rochové, jejíž zajímavostí je, že se pro své modely nechala inspirovat materiály a stavbou City Parku samotnou. Večírek bude zakončen Jihlavskou premiérou filmu Nestyda promítaného ve všech sálech nového multiplexu Cinestar v City Parku Jihlava.

Otevírací program pro veřejnost City Parku zahájí v pátek 24.10. populární moderátorské duo Genzer a Suchánek a to hned vyhlášením pokusu o nový rekord v režiji City Parku Jihlava. V programu budou následovat například Maxim Turbulenc, All X, Petr Bende a Dara Rolinc, dále program zpestřují módní přehlídky včetně přehlídky spodního prádla a programu Jihlavské ZOO. Páteční program uzavírá v 21 hodin ohňostroj.

Sobotní a nedělní program moderuje Libor Bouček v jehož režii pokračuje program například Hip hop formací Orion & James Cole, vystoupením Tomáše Kluse, kadeřnickou show, módní show a v 18:00 sobotní program uzavírá vystoupením Ondřeje Rumla. Mezitím na dětském pódiu bude probíhat edukativní program ZOO Jihlava, Divadélka a dalších.
V neděli je připraven od 11:00 zábavný program pro děti a v poledne vystoupí na hlavním pódiu Helena Zeťová. Následují módní přehlídky, hvězdy seriálu Velmi křehké vztahy, AirFare a vyhlášení rekordu City Parku Jihlava agenturou Dobrý den Pelhřimov. Na dětském pódiu mezitím probíhají soutěže, divadelní vystoupení Davidova veselého divadélka, BoBo divadla Jihlava, kouzelníka Carla a dívčí Hip hop skupiny New Level.
Otevírací show City Parku Jihlava uzavírá Jiří Zonyga svým vystoupením v 19:00.