Main Point Karlin ve finále prestižní světové realitní ceny MIPIM Awards

PSJ INVEST představí na stánku hl. m. Prahy ekologickou kancelářskou budovu Main Point Karlin, která se probojovala mezi tři nejlepší administrativní projekty do finále prestižní architektonické soutěže MIPIM Awards. O ceny MIPIM Awards soutěží každý rok nejlepší budovy světa, letos odborná porota složená z předních odborníků vybírala z více jak 100 projektů ze 47 zemí.

Budova Main Point Karlin soutěží v kategorii  o nejlepší administrativní stavbu „Best office and business development“. V historii soutěže se do finále v této kategorii nedostal žádný jiný český projekt.  Letos poprvé má možnost hlasovat i široká veřejnost on-line v sekci People’s Choice Award prostřednictvím stránek veletrhu MIPIM nebo na Facebooku veletrhu MIPIM. Vítězové MIPIM Awards budou vyhlášeni dne 8. března na slavnostním předávání cen v auditoriu Palais des Festivals v Cannes.

Main Point Karlin je udržitelná administrativní budova o pronajímatelné ploše 22 000 m2 s výraznou architekturou a vysokou technologickou úrovní. Mezi architektonické zajímavosti patří například výrazné fasádní pilíře, které fungují jako slunolamy nebo chlazení budovy za pomoci říční vody. Velký důraz byl kladen také na kvalitu vnitřního prostředí. Budova má ambici dosáhnout na nejvyšší hodnocení LEED Platinum.

Společnost PSJ INVEST má s udržitelnou výstavbou dlouholetou zkušenost. Poprvé se na poli udržitelných budov prezentovala ekologickou budovou Českého domu ve švédském Malmö.

Profil společnosti PSJ INVEST, a.s.
Developerem projektu Main Point Karlin je společnost PSJ INVEST, a.s., která působí na českém trhu šestnáct let. Máme za sebou řadu úspěšných realizací developerských projektů. Naše portfolio čítá přes 181.000 m2administrativních a obchodních center, také komerčních center a průmyslových parků či bytových domů a rezidenčních areálů. K nejznámějším dokončeným projektům patří: obchodně zábavní centrum City Park Jihlava: www.cityparkjihlava.cz / prestižní administrativní komplex BB Centrum v Praze 4 Michli / administrativní centrum Dvorana v Praze / rezidenční areál Majdalenky v Brně / bytový komplex Zelená louka v Brně / bytové domy Pavlovova v Jihlavě / skladový a výrobní areál BMT v Brně.

Další informace:
PSJ INVEST, a.s.